Site Overlay

Orechový závin

Klasický orechový závin z kysnutého cesta. 

Na závine je najlepšie to, že môžeme si ho pripraviť s hocijakou plnkou.  V tomto článku je uvedený postup prípravy orechového závinu. Závin však môže byť aj napr. kakaový.

Čas prípravy: 1 hod  20 min 
Čas pečenia: 40 min
Náročnosť: stredná

Ingrediencie
Cesto:
  • 3dl mlieka
  • 21 g čerstvého droždia
  • 1 pl cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 vaječné žĺtko
  • Štipka soli
  • 2 pl rozpusteného masla
Plnka:
  • 6 pl mletých orechov
  • 0,5 dl horúcej vody
  • 1 bal vanilkového cukru
  • 1 ks citrónu – použijeme iba nastrúhanú kôru
    Podľa chuti môžeme pridať aj viac kakaa a cukru.
Postup prípravy:

Postup prípravy bude čoskoro pridaný.

  Tip: Zrolované cesto ukladáme na plech tak, aby posledný závin bol na spodku

Dobrú chuť.

2 thoughts on “Orechový závin

Comments are closed.