Site Overlay

Kapustnica s hubami a klobásou

Polievka, ktorá nemusí byť podávaná len na Vianoce.

Kapustnicu je možné pripraviť rôznymi spôsobmi. Môžete do nej pridať bravčové mäso, zemiaky alebo aj sušené slivky. Tento ponúkaný recept je iba s hubami a klobásou. Dúfam, že sa Vám bude a páčiť a rovnako aj chutiť.

Čas prípravy: 1 hod 15 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
  • Tuk (olej/masť)
  • 1 ks veľkej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks údenej klobásy
  • 500 g kyslej kapusty
  • Podľa chuti sušené huby
  • 2 ks bobkových listov
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • 2 kl mletej červenej papriky
Postup prípravy:
  1. Do misky s vodou pridáme sušené huby. Necháme huby vo vode aspoň 1 hod odležať.
  2. Na tuku osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu.  Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Keď sa klobása trošku osmažila a vypustila šťavu, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a trošku osmažíme.
  3. Pridáme umytú/vodou prepláchnutú kapustu. Poriadne premiešame a stiahneme hrniec z ohňa. Pridáme soľ, čierne korenie, červenú mletú papriku a prilejeme studenú vodu. Ja som priliala 1,2 l vody.
  4. Pridáme namočené huby a bobkové listy (ak kapusta bola odložená s bobkovými listami, tak bobkové listy do polievky už nepridávame).
  5. Privedieme polievku do varu a varíme ju 1 hod. Ak sa nám zdá, že polievka je málo slaná, tak pridáme ešte soľ.
  6. Podávame s chlebom.

Dobrú chuť.