Polievka, ktorá nemusí byť podávaná len na Vianoce.
Kapustnicu je možné pripraviť rôznymi spôsobmi. Môžete do nej pridať bravčové mäso, zemiaky alebo aj sušené slivky. Tento ponúkaný recept je iba s hubami a klobásou. Dúfam, že sa Vám bude a páčiť a rovnako aj chutiť.
Čas prípravy: 1 hod 15 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- Tuk (olej/masť)
- 1 ks veľkej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks údenej klobásy
- 500 g kyslej kapusty
- Podľa chuti sušené huby
- 2 ks bobkových listov
- Soľ
- Čierne mleté korenie
- 2 kl mletej červenej papriky
Postup prípravy:
- Do misky s vodou pridáme sušené huby. Necháme huby vo vode aspoň 1 hod odležať.
- Na tuku osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Keď sa klobása trošku osmažila a vypustila šťavu, pridáme prelisované strúčiky cesnaku a trošku osmažíme.
- Pridáme umytú/vodou prepláchnutú kapustu. Poriadne premiešame a stiahneme hrniec z ohňa. Pridáme soľ, čierne korenie, červenú mletú papriku a prilejeme studenú vodu. Ja som priliala 1,2 l vody.
- Pridáme namočené huby a bobkové listy (ak kapusta bola odložená s bobkovými listami, tak bobkové listy do polievky už nepridávame).
- Privedieme polievku do varu a varíme ju 1 hod. Ak sa nám zdá, že polievka je málo slaná, tak pridáme ešte soľ.
- Podávame s chlebom.
Dobrú chuť.