Site Overlay

Borsos hajtovány

Slané pečivo z kysnutého cesta. Čítajte: boršoš hajtováň. 🙂

Toto pečivo pripravovala moja prababka. Slovenský názov pečiva som ani nehľadala. Je to slané pečivo potreté bravčovou masťou a posypané mletým čiernym korením. Perfektne sa hodí napr. ku Fazuľovej polievke.

Čas prípravy: 1 hod  20 min 
Čas pečenia: 30 min
Náročnosť: stredná

Ingrediencie
Cesto:
  • 3dl mlieka
  • 21 g čerstvého droždia
  • 1 pl cukru
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 vaječné žĺtko
  • Štipka soli
  • 2 pl oleja
Plnka:
  • bravčová masť
  • soľ
  • mleté čierne korenie
Postup prípravy:

Postup prípravy bude čoskoro pridaný.

 

Dobrú chuť.