Site Overlay

Veľkonočná šunka

Dôležitá súčasť Veľkej noci.

Šunku je najlepšie pripraviť deň vopred, aby mohla pomaly vychladnúť vo vlastnej šťave. Ja ju preto vždy robím večer vopred a hrniec so šunkou vyložím von na balkón.

Čas prípravy: 1 hod 45 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií:

Ingrediencie:
  • 1 kg údenej krkovičky
  • 1 ks veľkej cibule
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 15 ks celého čierneho korenia
  • 1 čj soli
  • 3 ks bobkových listov
Postup prípravy:
  1. Krkovičku umyjeme vodou a vložíme do veľkého hrnca.
  2. Zalejeme dostatočným množstvom vody, tak aby celá krkovička bola ponorená vo vode.
  3. Privedieme vodu do varu a pridáme soľ, čierne korenie, cibuľu, cesnak a bobkové listy.
  4. Na miernom ohni varíme krkovičku po dobu 1,5 hod.
  5. Šunku podávame vychladenú s vajíčkami, chrenom a chlebom.

Dobrú chuť.