Site Overlay

Jelení guláš

Lahodný guláš, ktorý sa nevarí len tak každý deň.

Veľmi som sa potešila, keď som dostala jelenie mäso. Guláš z neho bol lahodný a každému veľmi chutil. Ak chcete vylepšiť chuť gulášu, môžete ho počas prípravy podliať s 2 dl červeného vína.

Čas prípravy: 2 h 30 min
Náročnosť: stredná
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
  • 3 pl bravčovej masti
  • 600 g jelenieho mäsa
  • 2 ks veľkej cibule
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 2 kl mletej červenej papriky
  • Majorán
  • Rasca mletá
  • Lečo (ak nemáme lečo tak 1 menšia cibuľa, 1 ks papriky a 2 ks paradajok)
Postup prípravy:
  1. Mäso dôkladne umyjeme, usušíme utierkou a nakrájame na kocky.  

    Jelenie mäso

  2. V panvici alebo v hrnci na bravčovej masti osmažíme nakrájanú cibuľu.

    Osmažená cibuľa  
  3. Pridáme kúsky jeleňa, premiešame a dusíme dovtedy, kým mäsko nezbledne.

  4. Potom panvicu stiahneme z ohňa a pridáme soľ, čierne mleté korenie, majorán, rascu mletú a mletú červenú papriku. Zalejeme vodou a premiešame. Panvicu vrátime späť na oheň a privedenie guláš do varu.
  5. Pridáme pomleté lečo. Ak nemáme lečo, tak si ho pripravíme nasledovne: V menšom hrnci na oleji osmažíme cibuľu. Pridáme nakrájanú papriku a paradajku. Pridáme štipku soli a zeleninu dusíme po dobu 15 min. Potom zeleninu rozmixujeme buď ponorným mixérom alebo sekáčikom v sekacej nádobke.

     

  6. Pridáme paradajkový pretlak.
  7. Mäso postupne podlievame vodou a dusíme ho do mäkka – ja som ho dusila 2 h. Podávame s knedľou alebo s haluškami.

Dobrú chuť.