Site Overlay

Halušky bez zemiakov

Domáce halušky bez zemiakov. Vhodné ako príloha.

Halušky väčšinou robím ako prílohu k perkeltom (napr. Divá kačka na červenom víne ), ale zvyknem si robiť na večeru aj s vajíčkami.

Čas prípravy: 20 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
  • 15 pl polohrubej múky
  • 2 kl soli
  • 2 ks vajíčok
  • 1 – 2 dl studenej vody
  • Olej
Postup prípravy:
  1. Do misky preosejeme múku, pridáme soľ a vajíčka. Pomocou lyžice alebo varechy vypracujeme polotuhé cesto.

     Cesto
  2. Pomocou strúhadla na halušky pretlačíme cesto do vriacej slanej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, tak ich ešte varíme 3-4 min. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou. Premiešame s olejom, aby sa nám nelepili. 

Dobrú chuť.

 

2 thoughts on “Halušky bez zemiakov

Comments are closed.