Site Overlay

Granadírsky pochod

Granadírsky pochod, ktorý chutí presne ako od mamky.

Túto pochúťku môžeme spraviť viacerými spôsobmi. Pre mňa je tento spôsob ten najjednoduchší.
 

Čas prípravy: 40 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 2

Ingrediencie:
  • 1 ks cibule strednej veľkosti
  • 2 ks zemiakov strednej veľkosti
  • 200 g fliačky
  • Soľ
  • Čierne mleté korenie
  • Červená mletá paprika
  • Tuk (olej/masť)
Postup prípravy:
  1. V panvici alebo v hrnci na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu.

    Usmažená cibuľa
  2. Keď je cibuľa usmažená, stiahneme panvicu z ohňa a pridáme očistené, nakrájané zemiaky. Pridáme soľ, čierne korenie a mletú papriku. Podlejeme vodou. Zamiešame a vrátime panvicu na oheň. Zemiaky necháme variť.

  3. Medzitým uvaríme fliačky v slanej vode.
  4. Keď sú zemiaky uvarené, rozpučíme ich a pridáme k nim cestoviny. 

    Popučené zemiaky
    Podávame s kyslou uhorkou alebo čerstvým uhorkovým šalátom.

Dobrú chuť.