Halušky väčšinou robím ako prílohu k perkeltom (napr. Divá kačka na červenom víne ), ale zvyknem si robiť na večeru aj s vajíčkami.
Čas prípravy: 20 min Náročnosť: nízka Počet porcií: 4
Ingrediencie:
15 pl polohrubej múky
2 kl soli
2 ks vajíčok
1 – 2 dl studenej vody
Olej
Postup prípravy:
Do misky preosejeme múku, pridáme soľ a vajíčka. Pomocou lyžice alebo varechy vypracujeme polotuhé cesto.
Pomocou strúhadla na halušky pretlačíme cesto do vriacej slanej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, tak ich ešte varíme 3-4 min. Potom ich scedíme a prepláchneme studenou vodou. Premiešame s olejom, aby sa nám nelepili.
2 thoughts on “Halušky bez zemiakov”
Comments are closed.