Site Overlay

Viedenská roštenka

Hovädzia roštenka s cibuľovými krúžkami.

Ako väčšinu jedál aj toto jedlo je možné pripraviť rôznymi spôsobmi. Mne sa veľmi osvedčil tento spôsob prípravy. Roštenku podávame s ryžou a cibuľovými krúžkami.

Čas pečenia: 2,5 hod
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
  • 400 g falošnej hovädzej sviečkovej
  • 2 ks veľkej cibule
  • 3 pl horčice
  • 3 pl hladkej múky
  • olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie

    Cibuľové krúžky:
  • olej
  • 2 ks veľkej cibuľe
  • 2 pl hladkej múky
  • 1 kl mletej červenej paprika
  • štipka soli
  • štipka mletého čierneho korenia
Postup prípravy:
  1. Mäso dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky. Plátky naklepeme, zarežeme po stranách, osolíme a okoreníme. Následne plátky potrieme na každej strane horčicou. Do misky nalejeme 2 dcl oleja a ponoríme do neho plátky mäsa. Misku s mäsom vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.
  2. Pred prípravou, plátky obalíme múkou. Rozohrejeme panvicu s olejom a plátky mäsa prudko opečieme z každej strany.
  3. Plátky mäsa vyberieme z panvice a odložíme ich na teplé miesto. Na výpeku osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu.
  4. Odložené plátky mäsa vložíme späť do panvice, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Ja som mäso mala ponorené v marináde iba 3 hodinky, tak som ho dusila pre istotu 2 hod. Mám rada, keď je mäso jemné a uvarené.
  5. Cibuľové krúžky: Cibuľu očistíme a nakrájame ju na hrubšie. Rozoberieme ju na kolieska a položíme ich na papierovú utierku. Takto necháme krúžky 10 min oddýchnuť, aby sa vypotili.
  6. V miske pomiešame múku, soľ, čierne mleté korenie a červenú papriku. Do misky vložíme krúžky cibule a obalíme ich múkou.
  7. V kastróly/hlbšej panvici s väčším množstvom oleja ufritujeme cibuľky do zlatohneda. Cibuľové krúžky vyberieme na papierovú utierku a osušíme ich.

    Dobrú chuť.