Site Overlay

Fašírky pečené v rúre

Šťavnaté fašírky, ktoré nie sú nasiaknuté olejom.

Fašírky pečené v rúre mám veľmi rada. Je možné ich pripraviť veľmi rýchlo. Mne z 500 g mäsa vyšlo 12 ks fašírok. Ja osobne zvykne cibuľu a cesnak osmažiť na oleji a až potom ich pridávam do zmesi.

Čas pečenia: 1 hod 15 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 1 ks cibule strednej veľkosti
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ks suchého rožku
  • 3 dcl mlieka
  • 1 ks vajíčka
  • 2 čj soli
  • 2 čj drveného majoránu
  • 1 čj čierneho mletého korenia
  • 1 čj rasce mletej
  • podľa potreby strúhanka
  1. Rožok nakrájame na menšie kúsky, zalejeme mliekom a necháme ho zmäknúť.
  2. Na panvici rozohrejem olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a osmažíme do ju sklovita. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a chvíľku ich osmažíme. Potom stiahneme panvicu z ohňa a odložíme ju vedľa, aby cibuľa vychladla.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  4. Do misky vložíme všetky ingrediencie ako mäso, vajíčko, cibuľu, cesnak, vyžmýkané kúsky rožka, soľ, majorán, čierne korenie a rascu. Zmes dobre premiešame a necháme odstáť na 30 min. 
  5. Ak by bola zmes veľmi riedka, môžeme pridať do nej strúhanku.
  6. Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Zo zmesi formujeme fašírky a poukladáme ich na plech. Fašírky pokropíme olejom a vložíme plech do rúry. Fašírky pečieme 40 min s tým, že po 20 min fašírky otočíme na druhú stranu, aby chytili zlatohnedú farbu na každej strane.
  7. Fašírky podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.

Dobrú chuť.