Hovädzia roštenka s cibuľovými krúžkami.
Ako väčšinu jedál aj toto jedlo je možné pripraviť rôznymi spôsobmi. Mne sa veľmi osvedčil tento spôsob prípravy. Roštenku podávame s ryžou a cibuľovými krúžkami.
Čas pečenia: 2,5 hod
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- 400 g falošnej hovädzej sviečkovej
- 2 ks veľkej cibule
- 3 pl horčice
- 3 pl hladkej múky
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
Cibuľové krúžky: - olej
- 2 ks veľkej cibuľe
- 2 pl hladkej múky
- 1 kl mletej červenej paprika
- štipka soli
- štipka mletého čierneho korenia
Postup prípravy:
- Mäso dôkladne umyjeme a nakrájame na plátky. Plátky naklepeme, zarežeme po stranách, osolíme a okoreníme. Následne plátky potrieme na každej strane horčicou. Do misky nalejeme 2 dcl oleja a ponoríme do neho plátky mäsa. Misku s mäsom vložíme do chladničky, najlepšie na celú noc.
- Pred prípravou, plátky obalíme múkou. Rozohrejeme panvicu s olejom a plátky mäsa prudko opečieme z každej strany.
- Plátky mäsa vyberieme z panvice a odložíme ich na teplé miesto. Na výpeku osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu.
- Odložené plátky mäsa vložíme späť do panvice, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Ja som mäso mala ponorené v marináde iba 3 hodinky, tak som ho dusila pre istotu 2 hod. Mám rada, keď je mäso jemné a uvarené.
- Cibuľové krúžky: Cibuľu očistíme a nakrájame ju na hrubšie. Rozoberieme ju na kolieska a položíme ich na papierovú utierku. Takto necháme krúžky 10 min oddýchnuť, aby sa vypotili.
- V miske pomiešame múku, soľ, čierne mleté korenie a červenú papriku. Do misky vložíme krúžky cibule a obalíme ich múkou.
- V kastróly/hlbšej panvici s väčším množstvom oleja ufritujeme cibuľky do zlatohneda. Cibuľové krúžky vyberieme na papierovú utierku a osušíme ich.
Dobrú chuť.