Site Overlay

Tiramisu

Moje falošné tiramisu, ktorému nikto neodolá.

Falošné preto, lebo nepoužívam vajcia a Amareto likér nahrádzam rumom. Tiramisu chutí vynikajúco. Ak sa náhodou stane, že sa hneď nezje, tak si ho s kľudom môžete vychutnávať aj ďalšie dni.

Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: nízka
Priemer tortovej formy: 24 cm

Ingrediencie:
  • 50 ml mlieka
  • 500 g Mascarpone
  • 1 ks smotany na šľahanie 250 ml
  • 2 pl kryštálového cukru
  • 1 bal vanilkového cukru
  • 60 ml rumu
  • 300 ml kávy espresso
  • 1 bal okrúhlych piškót
  • kakao na posypanie
Postup prípravy:
  1. Pripravíme si espresso, ktoré necháme vychladnúť. Pridáme do neho 20 ml rumu a prelejeme rumovú kávu do širokej misky.
  2. Z mascarpone, kryštálového cukru, mlieka a 40 ml rumu pomocou mixéru vyšľaháme krém.
  3. V druhej hlbokej mise vyšľaháme šľahačku do tuha a pridáme vanilkový cukor.
  4. K vyšľahanej šľahačke postupne pridáme mascarpónový krém a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme cukrom alebo aj rumom.
  5. Piškóty zľahka namočíme z oboch strán do rumovej kávy a naukladáme do formy.
  6. Na piškóty nanesieme vrstvu krému a pomocou sita posypeme kakaovým práškom.
  7. Pokračujeme ďalšími vrstvami piškót, krému a kakaa.
  8. Poslednú krémovú vrstvu posypeme kakaom. 
  9. Hotové tiramisu odložíme na noc do chladničky, aby sa chute spojili a piškóty pekne zmäkli.

Dobrú chuť.