Site Overlay

Sladké krupicové cestoviny

Cestoviny s krupicou, je jedlo ktoré veľa ľudí ani nepozná.

Toto jedlo som veľakrát jedávala v školskej jedálni na základnej škole. Na jej prípravu stačí naozaj len pár ingrediencií. Cestoviny vynikajúco chutia s lekvárom.

Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií:

Ingrediencie:
  • 100 g pšeničnej krupice
  • 150 ml vody
  • 2 pl oleja
  • 1 bal vanilkového cukru
  • 2 pl kryštálového cukru
  • práškový cukor na posypanie
Postup prípravy:
  1. V hlbšej panvici na oleji opražíme krupicu do zlatohneda. Krupicu neustále miešame, aby sa nám nepripálila.

    Opražená krupica
  2. Počas miešania pridáme vanilkový a kryštálový cukor.
  3. Prilejeme vriacu vodu a krupicu dobre premiešame. Buďme však opatrní, krupica po priliatí vody začne prskať.
  4. Hrniec prikryjeme pokrievkou, vypneme pod ním oheň a necháme krupicu 10 min spariť.
  5. Zrazené krupicové guľky roztlačíme vidličkou.

    Sparená krupica
  6. Na záver pridáme cestoviny, ktoré sme uvarili podľa návodu.
  7. Podávame s posypaným práškovým cukrom a lekvárom.

Dobrú chuť.