Site Overlay

Klub sendvič

Rokmi overený sendvič, ktorý vynikajúco chutí. Ideálny ako rýchla večera počas pracovných dní.

Chutná kombinácia vajíčka, šalátu a šťavnatej slaninky s domácou horčicovo medovou omáčkou.

Čas prípravy: 15 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií:

Ingrediencie:
Sendvič:
  • 6 plátkov toastového chleba
  • 4 ks vajec
  • 8 plátkov anglickej slaniny
  • listy ľadového šalátu
  • tatarská omáčka
  • 2 trojuholníky taveného syra
Medovo horčicová omáčka:
  • 4 čl majonézy
  • 1 čl horčice
  • 1 čl medu
  • citrónová šťava podľa chuti
  • soľ, čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy:
  1. Plátky slaniny opečieme na panvici do zlatista a odložíme ich bokom.
  2. Na rovnakej panvici z vajíčok pripravíme omeletu. Pripravenú omeletu rozdelíme na 4 rovnaké časti.
  3. Z majonézy, horčice, medu a citrónovej šťavy si pripravíme omáčku.
  4. Začneme stavať sendvič po vrstvách. Vrstvy odspodu:
    • Tavený syr rozotrieme na toastový chlieb z vnútornej strany, na ktorý následne položíme 1/4 omelety, 2 plátky slaniny a listy šalátu.
    • Stredný plátok toastového chleba natrieme z oboch strán omáčkou a položíme ho na 1. pripravenú vrstvu.
    • Na stredný plátok toastového chleba položíme opäť 1/4 omelety, 2 plátky slaniny a listy šalátu.
    • Posledný plátok toastového chleba natrieme z jednej strany tatárskou omáčkou a položíme ho na 2. vrstvu.
  5. Hotový sendvič prepichneme malou špajdľou a rozdelíme na dve časti.

Dobrú chuť.