Rokmi overený sendvič, ktorý vynikajúco chutí. Ideálny ako rýchla večera počas pracovných dní.
Chutná kombinácia vajíčka, šalátu a šťavnatej slaninky s domácou horčicovo medovou omáčkou.
Čas prípravy: 15 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 2
Ingrediencie:
Sendvič:
- 6 plátkov toastového chleba
- 4 ks vajec
- 8 plátkov anglickej slaniny
- listy ľadového šalátu
- tatarská omáčka
- 2 trojuholníky taveného syra
- 4 čl majonézy
- 1 čl horčice
- 1 čl medu
- citrónová šťava podľa chuti
- soľ, čierne korenie podľa chuti
Postup prípravy:
- Plátky slaniny opečieme na panvici do zlatista a odložíme ich bokom.
- Na rovnakej panvici z vajíčok pripravíme omeletu. Pripravenú omeletu rozdelíme na 4 rovnaké časti.
- Z majonézy, horčice, medu a citrónovej šťavy si pripravíme omáčku.
- Začneme stavať sendvič po vrstvách. Vrstvy odspodu:
- Tavený syr rozotrieme na toastový chlieb z vnútornej strany, na ktorý následne položíme 1/4 omelety, 2 plátky slaniny a listy šalátu.
- Stredný plátok toastového chleba natrieme z oboch strán omáčkou a položíme ho na 1. pripravenú vrstvu.
- Na stredný plátok toastového chleba položíme opäť 1/4 omelety, 2 plátky slaniny a listy šalátu.
- Posledný plátok toastového chleba natrieme z jednej strany tatárskou omáčkou a položíme ho na 2. vrstvu.
- Hotový sendvič prepichneme malou špajdľou a rozdelíme na dve časti.
Dobrú chuť.