Site Overlay

Špenátový prívarok

Výborné a rýchle jedlo z mrazeného špenátu.

Jedlo, ktoré je pripravené v priebehu pár minút. Samozrejme, najlepšie je tento pokrm pripraviť z čerstvého špenátu, ale z mrazeného je príprava síce len rýchlejšie. Špenátový prívarok podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi a vajíčkami.  Za nedokonalé vajíčka na fotke sa ospravedlňujem. 🙂
 

Čas prípravy: 20
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
  • 450 g mrazeného špenátu
  • 2 pl oleja
  • 1 pl hladkej múky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 dcl vody
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • soľ
Postup prípravy:
  1. V hrnci zohrejem olej, pridáme múku a spravíme zápražku. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a chvíľku cesnak smažíme.
  2. Hrniec stiahneme z ohňa a necháme zápražku vychladnúť.
  3. Pridáme už rozmrazený špenát, prilejeme vodu a pridáme soľ.
  4. Privedieme prívarok do varu a pridáme smotanu na šľahanie. Ja osobne mám radšej, keď je špenátový prívarok hustý, tak som pridala iba cca. 100 ml smotany.

Dobrú chuť.