Rýchle jedlo vhodné na olovrant a rovnako aj na večeru.
Na wrapu je najlepšie to, že si ho každý môže pripraviť podľa vlastnej chuti. Je možné ho hocijako kombinovať a pripraviť ho s uhorkou, paradajkou, cibuľou, šalátom, rukolou, avokádom atď.
Recept na tuniakový wrap nájdete tu.
Recept na tuniakový wrap nájdete tu.
Čas prípravy: 30
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- 300 g kuracích pŕs
- 2 ks cibule strednej veľkosti
- 4 ks tortilly
- šalát (mix)
- tatárska omáčka
- 2 pl gyros korenia
- 1 pl worcestrovej omáčky
- 1 pl sójovej omáčka
- 1 pl kryštálového cukru
- olej
- maslo
Postup prípravy:
- V miske zmiešame 2 pl oleja, gyros korenie, worcestrovú a sójovú omáčku.
- Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a pridáme ich to marinády. Mäso premiešame a necháme ho cca. 10 min odstáť.
- V panvici zohrejeme olej, pridáme marinované mäso a dusíme ho do mäkka.
- Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky.
- V menšej panvici zohrejem 1 pl oleja a 1 pl masla. Pridáme nakrájanú cibuľu a dusíme ju do mäkka. Keď je cibuľa už skoro hotová, pridáme kryštálový cukor. Premiešame a necháme cukor skaramelizovať.
- Na ďalšej panvici rozpustíme 1 čj masla a zohrejeme tortillu z vnútornej strany.
- Teplú tortillu preložíme na tanier a začneme ju plniť.
- Najprv ju potrieme podľa chuti tatárskou omáčkou, pridáme šalát, kúsky mäsa a skaramelizované kúsky cibule.
- Tortilly opatrne zrolujeme tak, aby obsah ostal vo vnútri.
- Prerežeme diagonále a podávame.
Dobrú chuť.