Site Overlay

Kurací wrap

Rýchle jedlo vhodné na olovrant a rovnako aj na večeru.

Na wrapu je najlepšie to, že si ho každý môže pripraviť podľa vlastnej chuti.  Je možné ho hocijako kombinovať a pripraviť ho s uhorkou, paradajkou, cibuľou, šalátom, rukolou, avokádom atď. 
Recept na tuniakový wrap nájdete tu.
 

Čas prípravy: 30
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
  • 300 g kuracích pŕs
  • 2 ks cibule strednej veľkosti
  • 4 ks tortilly
  • šalát (mix)
  • tatárska omáčka
  • 2 pl gyros korenia
  • 1 pl worcestrovej omáčky
  • 1 pl sójovej omáčka
  • 1 pl kryštálového cukru
  • olej
  • maslo
Postup prípravy:
  1. V miske zmiešame 2 pl oleja, gyros korenie, worcestrovú a sójovú omáčku.
  2. Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky a pridáme ich to marinády. Mäso premiešame a necháme ho cca. 10 min odstáť.
  3. V panvici zohrejeme olej, pridáme marinované mäso a dusíme ho do mäkka.
  4. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky.
  5. V menšej panvici zohrejem 1 pl oleja a 1 pl masla. Pridáme nakrájanú cibuľu a dusíme ju do mäkka. Keď je cibuľa už skoro hotová, pridáme kryštálový cukor. Premiešame a necháme cukor skaramelizovať.
  6. Na ďalšej panvici rozpustíme 1 čj masla a zohrejeme tortillu z vnútornej strany.
  7. Teplú tortillu preložíme na tanier a začneme ju plniť.
  8. Najprv ju potrieme podľa chuti tatárskou omáčkou, pridáme šalát, kúsky mäsa a skaramelizované kúsky cibule.
  9. Tortilly opatrne zrolujeme tak, aby obsah ostal vo vnútri. 
  10. Prerežeme diagonále a podávame.

Dobrú chuť.