Výborné a rýchle jedlo z mrazeného špenátu.
Jedlo, ktoré je pripravené v priebehu pár minút. Samozrejme, najlepšie je tento pokrm pripraviť z čerstvého špenátu, ale z mrazeného je príprava síce len rýchlejšie. Špenátový prívarok podávame so zemiakovou kašou alebo varenými zemiakmi a vajíčkami. Za nedokonalé vajíčka na fotke sa ospravedlňujem. 🙂
Čas prípravy: 20
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- 450 g mrazeného špenátu
- 2 pl oleja
- 1 pl hladkej múky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 dcl vody
- 250 ml smotany na šľahanie
- soľ
Postup prípravy:
- V hrnci zohrejem olej, pridáme múku a spravíme zápražku. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a chvíľku cesnak smažíme.
- Hrniec stiahneme z ohňa a necháme zápražku vychladnúť.
- Pridáme už rozmrazený špenát, prilejeme vodu a pridáme soľ.
- Privedieme prívarok do varu a pridáme smotanu na šľahanie. Ja osobne mám radšej, keď je špenátový prívarok hustý, tak som pridala iba cca. 100 ml smotany.
Dobrú chuť.