Site Overlay

Segedínsky guláš

Chutný tradičný segedínsky guláš, ktorého nikdy nie je dosť.

Je to jeden z mojich obľúbených jedál. Toto bolo prvýkrát čo som robila segedín. Nabudúce ak budem robiť, tak určite pridám viac smotany, aby bol šťavnatejší.

Čas prípravy: 1 h 45 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
  • Tuk (olej/masť)
  • 400 g bravčového stehna
  • 2 ks stredne veľkej cibule
  • 400 g kyslej kapusty
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 ks bobkového listu
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 2 čl mletej červenej papriky
  • Majorán
  • Rasca mletá
Postup prípravy:
  1. V panvici alebo v hrnci na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu. Medzitým nakrájame mäso na kocky.

    Usmažená cibuľa na tuku 
  2. Pridáme nakrájané mäso, premiešame a dusíme dovtedy, kým mäsko nezbledne a nepustí šťavu.

    Mäso na cibuli

  3. Potom panvicu stiahneme z ohňa a pridáme soľ, čierne mleté korenie, majorán, rascu mletú a mletú červenú papriku. Premiešame a prilejeme vodu. Panvicu vrátime späť na oheň a mäso dusíme 30 min.
    Okorenené mäso

  4. Kyslú kapustu umyjeme v sitku. Vytlačíme z neho prebytočnú vodu. Ak sú kúsky kapusty veľmi dlhé, tak ich pokrájame na menšie kúsky. Kapustu a bobkové listy pridáme ku mäsu a všetko dusíme ešte 1 hodinu. Postupne podlievame vodou.

    Mäso s kapustou

  5. Keď je už mäso a kapusta mäkká, pridáme smotanu na varenie. Chvíľku ešte povaríme. Podávame s knedľou.

Dobrú chuť.