Zákusok, ktorý príjemne osvieži v horúcich letných dňoch.
Mala som doma veľa orechov, tak som si povedala, že si spravím nejaký orechový zákusok. Ešte z minula mi ostalo doma balenie Tortových oblátok. Tak som oblátky použila na prípravu tohto dezertu.
Odporúčam, zákusok odložiť na noc do chladničky, aby oblátky zmäkli, zákusok stuhol a lepšie sa krájalo.
Čas prípravy: 2 h
Náročnosť: nízka
Počet porcií:
Ingrediencie
Orechový krém:
- 800 ml mlieka
- 80 g Zlatého klasu (Krémový prášok s vanilkovou arómou)
- 1 šálka cukru
- 2 bal vanilkového cukru
- 250 g masla
- 2 šálky mletých orechov
- 1 dl rumu
Čokoládová poleva:
- 150 g čokolády na varenie
- 10 g masla
- 1 dl mlieka
Postup prípravy:
- Maslo vyberieme z chladničky, aby zmäklo.
- Medzitým z mlieka, krémového práška a 1/2 šálky cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
- Zmäknuté maslo s vanilkovým cukrom a zvyšným cukrom vyšľaháme. Pridáme vychladnutý pudingový krém, mleté orechy a rum a dobre vyšľaháme.
- Zoberieme si oblátku a natrieme ju orechovým krémom. Na krém pridáme ďalšiu oblátku a krém navrstvíme striedavo na tortové oblátky.
- Vrstvenie ukončíme oblátkou. Zákusok zaťažíme a odložíme ho na 2 hodiny do chladničky.
- V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie a maslo. Dajme pozor, aby voda nezačala vrieť. Pridáme mlieko a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú hmotu.
- Čokoládovú polevu rovnomerne rozotrieme na zákusok. Na záver ho posypeme nahrubo nakrájanými orechmi. Necháme vychladnúť a odložíme ho na noc do chladničky.
Dobrú chuť.