Site Overlay

Nepečený orechový zákusok

Zákusok, ktorý príjemne osvieži v horúcich letných dňoch.

Mala som doma veľa orechov, tak som si povedala, že si spravím nejaký orechový zákusok. Ešte z minula mi ostalo doma balenie Tortových oblátok. Tak som oblátky použila na prípravu tohto dezertu.

Odporúčam, zákusok odložiť na noc do chladničky, aby oblátky zmäkli, zákusok stuhol a lepšie sa krájalo.

Čas prípravy: 2 h 
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 

Ingrediencie

Orechový krém:

  • 800 ml mlieka
  • 80 g Zlatého klasu (Krémový prášok s vanilkovou arómou)
  • 1 šálka cukru
  • 2 bal vanilkového cukru
  • 250 g masla
  • 2 šálky mletých orechov
  • 1 dl rumu

Čokoládová poleva:

  • 150 g čokolády na varenie
  • 10 g masla
  • 1 dl mlieka
Postup prípravy:
  1. Maslo vyberieme z chladničky, aby zmäklo.
  2. Medzitým z mlieka, krémového práška a 1/2 šálky cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.
  3. Zmäknuté maslo s vanilkovým cukrom a zvyšným cukrom vyšľaháme. Pridáme vychladnutý pudingový krém, mleté orechy a rum a dobre vyšľaháme.

    Orechovná plnka

  4. Zoberieme si oblátku a natrieme ju orechovým krémom. Na krém pridáme ďalšiu oblátku a krém navrstvíme striedavo na tortové oblátky.

  5. Vrstvenie ukončíme oblátkou. Zákusok zaťažíme a odložíme ho na 2 hodiny do chladničky.

  6. V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu na varenie a maslo. Dajme pozor, aby voda nezačala vrieť. Pridáme mlieko a za stáleho miešania vytvoríme čokoládovú hmotu. 
  7. Čokoládovú polevu rovnomerne rozotrieme na zákusok. Na záver ho posypeme nahrubo nakrájanými orechmi. Necháme vychladnúť a odložíme ho na noc do chladničky.
    Orechový zákusok

Dobrú chuť.