Site Overlay

Frankfurtská polievka

Rýchla, jednoduchá a chutná polievka.

Túto polievku mám veľmi rada. Rada si ju robím a aj v reštauráciách si ju veľmi rada dám na obed. 

Čas prípravy: 40 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 3

Ingrediencie:
  • Tuk (olej/masť)
  • 1 ks cibule strednej veľkosti
  • 3 ks párkov
  • 2 ks zemiakov strednej veľkosti
  • 1 pl hladkej múky
  • 1 kl mletej červenej papriky
  • Soľ
  • Čierne korenie mleté
  • Majorán
  • Vegeta – podľa chuti
Postup prípravy:
  1. Na tuku osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kolieska nakrájané párky a chvíľku ich opečieme.
  2. Hrniec stiahneme z ohňa a pridáme múku, červenú papriku, soľ, čierne korenie a majorán. Premiešame a zalejeme studenou vodou. Vrátime hrniec späť na oheň.
  3. Pridáme nakrájané zemiaky a dovaríme polievku. Môžem dochutiť vegetou a nakoniec pridáme petržlenovú vňatkou.

Dobrú chuť.