Site Overlay

Šampiňónová polievka

Šampiňónová polievka bez smotany.

Pre zmenu šampiňónová polievka bez smotany. Na jej prípravu potrebujete len pár ingrediencií.

Tip: Do polievky môžeme pridať aj mrveničky.

Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
  • Tuk (olej/masť)
  • 1 ks cibule strednej veľkosti
  • 7 ks šampiňónov
  • 3 ks zemiakov strednej veľkosti
  • Mleté čierne korenie
  • Bujón
  • Petržlenová vňatka

    Na zápražku:
  • 2 pl tuku (olej/masť)
  • 1 pl múky
  • 1 kl mletej červenej papriky
Postup prípravy:
  1. Na tuku osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny.
  2. Chvíľu smažíme, zalejeme vodou a pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
  3. Privedieme polievku do varu a pridáme bujón.
  4. Dochutíme čiernym mletým korením.
  5. Keď už sú zemiaky skoro uvarené, pripravíme zápražku. V malej panvici zohrejeme tuk – nesmie sa rozpáliť. Pridáme múku zamiešame. Stále miešame. Pozor! Nie že sa pripáli. Stiahneme z ohňa a pridáme mletú červenú papriku.  Zamiešame a zalejeme studenou vodou. Zápražku miešame, kým nezískate jemnú kašu bez hrudiek.
  6. Pridáme zápražku do polievky a dovaríme polievku. Ak sa nám zdá byť polievka málo slaná, pridáme ešte soľ. Nakoniec pridáme petržlenovú vňatku.

Dobrú chuť.