Šampiňónová polievka bez smotany.
Pre zmenu šampiňónová polievka bez smotany. Na jej prípravu potrebujete len pár ingrediencií.
Tip: Do polievky môžeme pridať aj mrveničky.
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- Tuk (olej/masť)
- 1 ks cibule strednej veľkosti
- 7 ks šampiňónov
- 3 ks zemiakov strednej veľkosti
- Mleté čierne korenie
- Bujón
- Petržlenová vňatka
Na zápražku: - 2 pl tuku (olej/masť)
- 1 pl múky
- 1 kl mletej červenej papriky
Postup prípravy:
- Na tuku osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a nakrájané šampiňóny.
- Chvíľu smažíme, zalejeme vodou a pridáme na kocky nakrájané zemiaky.
- Privedieme polievku do varu a pridáme bujón.
- Dochutíme čiernym mletým korením.
- Keď už sú zemiaky skoro uvarené, pripravíme zápražku. V malej panvici zohrejeme tuk – nesmie sa rozpáliť. Pridáme múku zamiešame. Stále miešame. Pozor! Nie že sa pripáli. Stiahneme z ohňa a pridáme mletú červenú papriku. Zamiešame a zalejeme studenou vodou. Zápražku miešame, kým nezískate jemnú kašu bez hrudiek.
- Pridáme zápražku do polievky a dovaríme polievku. Ak sa nám zdá byť polievka málo slaná, pridáme ešte soľ. Nakoniec pridáme petržlenovú vňatku.
Dobrú chuť.