V rúre pečený pstruh na masle.
Výborný čerstvý pstruh na masle, pečený v rúre. Ryba je plnená s jablkom a cibuľou.
Čas prípravy: 20 min
Čas pečenia: 40 – 50 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 2
Ingrediencie:
- 2 ks pstruhov
- Korenie na ryby
- 125 g masla
- 1 ks jablka
- 1 ks veľkej cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 ks citrónu
Postup prípravy:
- Pstruhy dôkladne očistíme, umyjeme a usušíme papierovou utierkou.
- Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a potrieme olejom.
- Cibuľu a jablko nakrájame na kolieska.
- Pstruhy okoreníme zvonka aj vnútra.
- Do vnútra pstruhov nakvapkáme citrónovú šťavu a poukladáme plátky cibule, jablka a masla. Taktiež do každého pstruhu dáme 2 pretlačnené strúčiky cesnaku.
- Na pstruhy poukladáme ďalšie plátky masla.
- Aby sa nám pstruhy počas pečenia nevysušili, prekryjeme ich papierom na pečenie.
- Pstruhy pečieme pri teplote 200 °C po dobu 10 min. Potom znížime teplotu na 160 °C a pečieme ich ďalších 30 min (prípadne aj viac).
Dobrú chuť.