Site Overlay

Kačacie prsia

Chrumkavé a šťavnaté kačacie prsia.

Tento recept sa mi veľmi osvedčil. Dobu pečenia v rúre môžeme skrátiť, potom sú prsia vnútri pekne ružové.
 

Čas prípravy: 40
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 2

Ingrediencie:
  • 1 pl kačacej masti
  • 2 ks kačacích pŕs
  • soľ
  • čierne korenie
Postup prípravy:
  1. Rúru zohrejeme na 180 °C.
  2. Kačacie prsia dôkladne umyjeme a osušíme ich papierovou utierkou.
  3. Pomocou ostrého noža narežeme mriežky na časti s kožou. Dávame pri tom pozor, aby sme nezarezali do mäsa.
  4. Mäso osolíme z oboch strán, okoreníme na mäsitej časti a necháme postáť z cca. 10 min.
  5. Na panvici zohrejeme masť a pridáme prsia s kožou dole. Takto pečieme prsia dovtedy, kým koža nebude zlatohnedá. Následne mäsko otočíme na druhú stranu a pečieme ho približne 8 min.
  6. Mäso s kožou hore, spolu s tukom, preložíme do pekáča a dáme piecť do rúry na cca. 15 min.
  7. Upečené mäso preložíme na dosku na krájanie a necháme odstáť 10 min. Potom ho nakrájame a servírujeme.

Dobrú chuť.