Chrumkavé a šťavnaté kačacie prsia.
Tento recept sa mi veľmi osvedčil. Dobu pečenia v rúre môžeme skrátiť, potom sú prsia vnútri pekne ružové.
Čas prípravy: 40
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 2
Ingrediencie:
- 1 pl kačacej masti
- 2 ks kačacích pŕs
- soľ
- čierne korenie
Postup prípravy:
- Rúru zohrejeme na 180 °C.
- Kačacie prsia dôkladne umyjeme a osušíme ich papierovou utierkou.
- Pomocou ostrého noža narežeme mriežky na časti s kožou. Dávame pri tom pozor, aby sme nezarezali do mäsa.
- Mäso osolíme z oboch strán, okoreníme na mäsitej časti a necháme postáť z cca. 10 min.
- Na panvici zohrejeme masť a pridáme prsia s kožou dole. Takto pečieme prsia dovtedy, kým koža nebude zlatohnedá. Následne mäsko otočíme na druhú stranu a pečieme ho približne 8 min.
- Mäso s kožou hore, spolu s tukom, preložíme do pekáča a dáme piecť do rúry na cca. 15 min.
- Upečené mäso preložíme na dosku na krájanie a necháme odstáť 10 min. Potom ho nakrájame a servírujeme.
Dobrú chuť.