Lahodný guláš, ktorý sa nevarí len tak každý deň.
Veľmi som sa potešila, keď som dostala jelenie mäso. Guláš z neho bol lahodný a každému veľmi chutil. Ak chcete vylepšiť chuť gulášu, môžete ho počas prípravy podliať s 2 dl červeného vína.
Čas prípravy: 2 h 30 min
Náročnosť: stredná
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- 3 pl bravčovej masti
- 600 g jelenieho mäsa
- 2 ks veľkej cibule
- 70 g paradajkového pretlaku
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 2 kl mletej červenej papriky
- Majorán
- Rasca mletá
- Lečo (ak nemáme lečo tak 1 menšia cibuľa, 1 ks papriky a 2 ks paradajok)
Postup prípravy:
- Mäso dôkladne umyjeme, usušíme utierkou a nakrájame na kocky.
- V panvici alebo v hrnci na bravčovej masti osmažíme nakrájanú cibuľu.
- Pridáme kúsky jeleňa, premiešame a dusíme dovtedy, kým mäsko nezbledne.
- Potom panvicu stiahneme z ohňa a pridáme soľ, čierne mleté korenie, majorán, rascu mletú a mletú červenú papriku. Zalejeme vodou a premiešame. Panvicu vrátime späť na oheň a privedenie guláš do varu.
- Pridáme pomleté lečo. Ak nemáme lečo, tak si ho pripravíme nasledovne: V menšom hrnci na oleji osmažíme cibuľu. Pridáme nakrájanú papriku a paradajku. Pridáme štipku soli a zeleninu dusíme po dobu 15 min. Potom zeleninu rozmixujeme buď ponorným mixérom alebo sekáčikom v sekacej nádobke.
- Pridáme paradajkový pretlak.
- Mäso postupne podlievame vodou a dusíme ho do mäkka – ja som ho dusila 2 h. Podávame s knedľou alebo s haluškami.
Dobrú chuť.