Site Overlay

Hrášková polievka

Sezónna jarná polievka.

Jarná zeleninová polievka so zeleným hráškom. Do polievky môžeme pridať aj mrveničky alebo iné cestoviny.

Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
  • Olej
  • 2 ks mrkvy
  • 1 ks petržlenu
  • 1 ks kalerábu
  • Zelený hrášok
  • 1 pl kryštálového cukru
  • Soľ
  • Čierne korenie mleté
  • Vegeta bez soli
  • Mletá červená paprika
  • 1,2 l vody
Postup prípravy:
  1. Zeleninu očistíme. Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska a kaleráb na kocky.
  2. V hrnci zohrejeme olej a pridáme mrkvu a petržlen. Zeleninu zľahka osmažíme, aby mrkva pustila farbu. Pridáme kaleráb a prilejeme 2 dl vody. Zeleninu varíme 10 min.
  3. Dolejeme zvyšok vody. Pridáme cukor, vegetu, soľ, čierne korenie a mletú červenú papriku.
  4. Keď polievka začne vrieť, pridáme zelený hrášok a varíme polievku ešte 10 min. Takto hrášok ostane nerozvarený a chrumkavý.

Dobrú chuť.