Polievka pripravená z ingrediencií, ktoré bežne nájdete doma. Môžeme do nej pridať údené mäso alebo aj slaninu.
Čas prípravy: 1 hod Náročnosť: nízka Počet porcií: 4
Ingrediencie:
Tuk (olej/masť)
1 ks cibule strednej veľkosti
2 ks mrkvy
1 ks petržlenu
Prerastená slanina
1 konzerva fazule
Soľ
Čierne korenie
Vegeta bez soli
Bobkový list
Petržlenová vňatka
Na zápražku:
2 pl tuku (olej/masť)
1 pl múky
2 strúčiky cesnaku
1 kl mletej červenej papriky
Postup prípravy:
Na tuku osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú slaninu. Chvíľu smažíme. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen. Zeleninu smažíme dovtedy kým mrkva nepustí šťavu.
Zalejeme vodou. Dochutíme čiernym mletým korením. Privedenie do varu.
Pridáme fazuľu a 2 ks bobkových listov. Privedenie do varu a po ochutnaní pridáme soľ.
Keď už je fazuľa skoro uvarená, pripravíme zápražku. V malej panvici zohrejeme tuk. Pridáme múku, ktorú zmiešame s olejom a pridáme strúčiky cesnaku. Stále miešame. Pozor! Nie že sa cesnak pripáli. Stiahneme panvicu z ohňa a pridáme mletú červenú papriku.
Zamiešame a zalejeme studenou vodou. Zápražku miešame, kým nezískate jemnú kašu bez hrudiek.
Pridáme zápražku do polievky a dovaríme polievku. Nakoniec pridáme petržlenovú vňatku.
1 thought on “Fazuľová polievka”
Comments are closed.