Šťavnaté fašírky, ktoré nie sú nasiaknuté olejom.
Fašírky pečené v rúre mám veľmi rada. Je možné ich pripraviť veľmi rýchlo. Mne z 500 g mäsa vyšlo 12 ks fašírok. Ja osobne zvykne cibuľu a cesnak osmažiť na oleji a až potom ich pridávam do zmesi.
Čas pečenia: 1 hod 15 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- 500 g mletého bravčového mäsa
- 1 ks cibule strednej veľkosti
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 ks suchého rožku
- 3 dcl mlieka
- 1 ks vajíčka
- 2 čj soli
- 2 čj drveného majoránu
- 1 čj čierneho mletého korenia
- 1 čj rasce mletej
- podľa potreby strúhanka
- Rožok nakrájame na menšie kúsky, zalejeme mliekom a necháme ho zmäknúť.
- Na panvici rozohrejem olej, pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a osmažíme do ju sklovita. Pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a chvíľku ich osmažíme. Potom stiahneme panvicu z ohňa a odložíme ju vedľa, aby cibuľa vychladla.
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Do misky vložíme všetky ingrediencie ako mäso, vajíčko, cibuľu, cesnak, vyžmýkané kúsky rožka, soľ, majorán, čierne korenie a rascu. Zmes dobre premiešame a necháme odstáť na 30 min.
- Ak by bola zmes veľmi riedka, môžeme pridať do nej strúhanku.
- Pripravíme si plech s papierom na pečenie. Zo zmesi formujeme fašírky a poukladáme ich na plech. Fašírky pokropíme olejom a vložíme plech do rúry. Fašírky pečieme 40 min s tým, že po 20 min fašírky otočíme na druhú stranu, aby chytili zlatohnedú farbu na každej strane.
- Fašírky podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.
Dobrú chuť.