Slané pečivo z kysnutého cesta. Čítajte: boršoš hajtováň. 🙂
Toto pečivo pripravovala moja prababka. Slovenský názov pečiva som ani nehľadala. Je to slané pečivo potreté bravčovou masťou a posypané mletým čiernym korením. Perfektne sa hodí napr. ku Fazuľovej polievke.
Čas prípravy: 1 hod 20 min
Čas pečenia: 30 min
Náročnosť: stredná
Ingrediencie
Cesto:
- 3dl mlieka
- 21 g čerstvého droždia
- 1 pl cukru
- 300 g polohrubej múky
- 1 vaječné žĺtko
- Štipka soli
- 2 pl oleja
Plnka:
- bravčová masť
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup prípravy:
Postup prípravy bude čoskoro pridaný.
Dobrú chuť.