Site Overlay

Pstruh na masle

V rúre pečený pstruh na masle.

Výborný čerstvý pstruh na masle, pečený v rúre. Ryba je plnená s jablkom a cibuľou.

Čas prípravy:  20 min
Čas pečenia: 40 – 50 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 2

Ingrediencie:
  • 2 ks pstruhov
  • Korenie na ryby
  • 125 g masla
  • 1 ks jablka
  • 1 ks veľkej cibule
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 ks citrónu
Postup prípravy:
  1. Pstruhy dôkladne očistíme, umyjeme a usušíme papierovou utierkou.



  2. Plech na pečenie vystelieme papierom na pečenie a potrieme olejom.
  3. Cibuľu a jablko nakrájame na kolieska.
  4. Pstruhy okoreníme zvonka aj vnútra.
  5. Do vnútra pstruhov nakvapkáme citrónovú šťavu a poukladáme plátky cibule, jablka a masla. Taktiež do každého pstruhu dáme 2 pretlačnené strúčiky cesnaku.
  6. Na pstruhy poukladáme ďalšie plátky masla.

    Pstruhy s cibuľou, jablkami a maslom

  7. Aby sa nám pstruhy počas pečenia nevysušili, prekryjeme ich papierom na pečenie.
  8. Pstruhy pečieme pri teplote 200 °C po dobu 10 min. Potom znížime teplotu na 160 °C a pečieme ich ďalších 30 min (prípadne aj viac).

Dobrú chuť.