Chutný tradičný segedínsky guláš, ktorého nikdy nie je dosť.
Je to jeden z mojich obľúbených jedál. Toto bolo prvýkrát čo som robila segedín. Nabudúce ak budem robiť, tak určite pridám viac smotany, aby bol šťavnatejší.
Čas prípravy: 1 h 45 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- Tuk (olej/masť)
- 400 g bravčového stehna
- 2 ks stredne veľkej cibule
- 400 g kyslej kapusty
- 250 ml smotany na varenie
- 2 ks bobkového listu
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 2 čl mletej červenej papriky
- Majorán
- Rasca mletá
Postup prípravy:
- V panvici alebo v hrnci na tuku osmažíme nakrájanú cibuľu. Medzitým nakrájame mäso na kocky.
- Pridáme nakrájané mäso, premiešame a dusíme dovtedy, kým mäsko nezbledne a nepustí šťavu.
- Potom panvicu stiahneme z ohňa a pridáme soľ, čierne mleté korenie, majorán, rascu mletú a mletú červenú papriku. Premiešame a prilejeme vodu. Panvicu vrátime späť na oheň a mäso dusíme 30 min.
- Kyslú kapustu umyjeme v sitku. Vytlačíme z neho prebytočnú vodu. Ak sú kúsky kapusty veľmi dlhé, tak ich pokrájame na menšie kúsky. Kapustu a bobkové listy pridáme ku mäsu a všetko dusíme ešte 1 hodinu. Postupne podlievame vodou.
- Keď je už mäso a kapusta mäkká, pridáme smotanu na varenie. Chvíľku ešte povaríme. Podávame s knedľou.
Dobrú chuť.