Veľmi jednoduchá a chutná polievka.
Máte doma údené mäso alebo šunku a neviete čo s ním? Uvarte si rýchlo a jednoducho chutnú polievku.
Čas prípravy: 40 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- Tuk (olej/masť)
- 1 ks cibule strednej veľkosti
- 2 ks mrkvy
- 1 ks petržlenu
- 1/2 ks kalerábu strednej veľkosti
- 2 ks zemiakov strednej veľkosti
- údené mäso
- Soľ
- Čierne korenie
- Vegeta bez soli
- Petržlenová vňatka
Na zápražku: - 2 pl oleja
- 2 pl múky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 kl mletej červenej papriky
Postup prípravy:
- Na tuku osmažíme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen. Chvíľku dusíme, aby mrkva pustila farbu šťavu. Potom pridáme na kocky nakrájané údené mäso a chvíľku dusíme.
- Keď už je zelenina skoro uvarené, pripravíme zápražku. V malej panvici zohrejeme olej – nesmie sa rozpáliť. Pridáme múku zamiešame a pridáme strúčiky cesnaku. Stále miešame. Pozor! Nie že sa pripáli. Stiahneme z ohňa a pridáme mletú červenú papriku.
Zamiešame a zalejeme studenou vodou. Zápražku miešame, kým nezískate jemnú kašu bez hrudiek. - Pridáme zápražku do polievky a dovaríme polievku. Nakoniec pridáme petržlenovú vňatku.
Dobrú chuť.