Nápoj, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou vianočného obdobia.
Na prípravu tohto horúceho nápoja som použila suché červené víno Cabernet Sauvignon.
Čas prípravy: 15 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 6 pohárov
Ingrediencie:
- 1 l červeného vína
- 0,2 l studenej vody
- 1 ks celej škorice
- 6 ks klinčeka
- 2 pl kryštálového cukru
- 1 ks pomaranču
Postup prípravy:
- Pomaranč dôkladne umyjeme a nakrájame na kolieska.
- Do hrnca vlejeme červené víno a vodu. Pridáme škoricu, klinčeky, cukor a nakrájaný pomaranč.
- Nápoj zohrievame na miernom ohni a tesne pred tým, ako sa začne variť ho odstavíme.
- Varené víno servírujeme kým je horúce.
Nazdravie!