Site Overlay

Šťuka na masle

Vzácna, dravá ryba na masle.

Výborná, čerstvá šťuka pečená na masle s cesnakom. Podávať ju môžeme s pečeným zemiačkami, zemiakovým pyrém alebo šalátom.

Čas prípravy:  25 min
Čas pečenia: 20 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 2

Ingrediencie:
  • 1 filet šťuky
  • Korenie na ryby
  • 50 g masla
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 pl olej
Postup prípravy:
  1. Šťuku dôkladne umyjeme a usušíme papierovou utierkou. 
  2. Nakrájame ju na jednotlivé porcie. Osolíme a okoreníme s korením na ryby. Necháme ju 30 min odpočívať.
  3. Na panvici rozohrejeme olej s maslom a pridáme očistené a nastrúhané strúčiky cesnaku.
  4. Po 1 min šťuku vložíme do panvice s cesnakom kožou dole. 
  5. Rybu pečieme z každej strany 5 min.

Dobrú chuť.