Vzácna, dravá ryba na masle.
Výborná, čerstvá šťuka pečená na masle s cesnakom. Podávať ju môžeme s pečeným zemiačkami, zemiakovým pyrém alebo šalátom.
Čas prípravy: 25 min
Čas pečenia: 20 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 2
Ingrediencie:
- 1 filet šťuky
- Korenie na ryby
- 50 g masla
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 pl olej
Postup prípravy:
- Šťuku dôkladne umyjeme a usušíme papierovou utierkou.
- Nakrájame ju na jednotlivé porcie. Osolíme a okoreníme s korením na ryby. Necháme ju 30 min odpočívať.
- Na panvici rozohrejeme olej s maslom a pridáme očistené a nastrúhané strúčiky cesnaku.
- Po 1 min šťuku vložíme do panvice s cesnakom kožou dole.
- Rybu pečieme z každej strany 5 min.
Dobrú chuť.