Site Overlay

Pečená petržlenová polievka

Polievka na ktorej prípravu potrebujete len pár ingrediencií.

 
Polievka má vynikajúcu chuť a to vďaka tomu, že zeleninu najprv upečieme v rúre. Keďže ja milujem syr, tak túto polievku jedávam so strúhaným syrom a krutónmi.
 

Čas prípravy: 1 hod
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 2

Ingrediencie:
  • olej
  • 1 ks cibule strednej veľkosti
  • 4 ks petržlenu
  • 1/2 ks zeleru
  • 600 ml vody
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 1 ks zeleninového bujónu
  • 1 pl mletej rasce
  • zelerová vňatka
  • soľ
  • čierne korenie mleté
Postup prípravy:
  1. Rúru zapneme a predhrejeme ju na 180°C.
  2. Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska resp. kocky.
  3. Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý poukladáme nakrájanú zeleninu. Plech so zeleninou dáme do rúry a zeleninu pečieme cca. 30 min do zlatohneda.
  4. V hrnci na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu upečenú v rúre a premiešame ju s cibuľou.
  5. Prilejeme vodu a privedieme ju do varu. Pridáme bujón, mletú rascu a mleté čierne korenie.
  6. Polievku varíme dovtedy kým zelenina nie je mäkká. Potom stiahneme hrniec z ohňa a rozmixujeme polievku ponorným mixérom.
  7. Hrniec vrátime späť na horák. Polievku privedieme opäť do varu, pridáme smotanu na šľahanie a ešte chvíľku povaríme.
  8. Na záver pridáme sušenú zelerovú vňatku a dochutíme soľou.

Dobrú chuť.