Site Overlay

Lievance

Rýchly a jednoduchý recept na lievance.

Tieto lievance nazývam aj lenivé, nakoľko sú bez droždia a z vaječných bielok nerobím sneh. Všetky ingrediencie totiž zmiešam naraz.

Čas prípravy: 30 min
Čas pečenia: 30 min
Náročnosť: nízka
Počet lievancov: 12 ks

Ingrediencie:
  • 250 ml mlieka
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 bal vanilkového cukru
  • 1 bal kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 ks vajec
  • 2 pl oleja
  • štipka soli
Postup prípravy:
  1. Z uvedených surovín pomocou ručného mixéra vypracujeme hladké cesto.
  2. Vymiešané cesto prikryjeme utierkou a necháme postáť pri izbovej teplote cca. 20 min. Potom cesto premiešame so šľahacou metlou. 
  3. Panvicu rozpálime a vymastíme s kvapkou oleja.
  4. Naberieme si jednu naberačku cesta, nalejeme ho na panvicu a vytvarujeme lievance, ktoré pečieme z oboch strán do zlatohneda. Ja na jednej panvici pečiem naraz 3 lievance.
  5. Hotové lievance potrieme džemom, ktoré potom ozdobíme domácou šľahačkou, ovocím a posypeme grankom.

Dobrú chuť.