Klasický kakaový závin z kysnutého cesta.
Na závine je najlepšie to, že môžeme si ho pripraviť s hocijakou plnkou. V tomto článku je uvedený postup prípravy kakaového závinu. Závin však môže byť aj napr. orechový.
Čas prípravy: 1 hod 20 min
Čas pečenia: 40 min
Náročnosť: stredná
Ingrediencie
Cesto:
- 3dl mlieka
- 21 g čerstvého droždia
- 1 pl cukru
- 300 g polohrubej múky
- 1 vaječné žĺtko
- Štipka soli
- 2 pl rozpusteného masla
Plnka:
- 6 pl cukru
- 3 kl kakaa
- 2 pl rozpusteného masla
Podľa chuti môžeme pridať aj viac kakaa a cukru.
Postup prípravy:
Postup prípravy bude čoskoro pridaný.
Tip: Zrolované cesto ukladáme na plech tak, aby posledný závin bol na spodku. Ja som to tak nespravila a závin sa počas pečenia otvoril. Ale na chuti to nič nemenilo. 🙂
Dobrú chuť.
1 thought on “Kakaový závin”
Comments are closed.