Site Overlay

Divá kačka na červenom víne

Chutná divá kačica na červenom víne. Mäsko je chutné a mäkké.

Divú kačku som dostala od svojho strýka. Keďže bola malá, rozhodla som sa z nej spraviť perkelt.

Čas prípravy: 2 h 30 min
Náročnosť: stredná
Počet porcií: 2

Ingrediencie:
  • 3 pl kačacej masti
  • 1 ks divej kačky
  • 1 ks veľkej cibule
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 2 kl mletej červenej papriky
  • Majorán
  • Rasca mletá
  • 2 dl suchého červeného vína
  • Lečo (ak nemáme lečo tak 1 menšia cibuľa, 1 ks papriky a 1 ks paradajky)

Postup prípravy:

  1. Kačicu dôkladne umyjeme a stiahneme kožu. Nakrájame na malé kúsky.

    Kačacie mäso 
  2. V panvici alebo v hrnci na kačacej masti osmažíme nakrájanú cibuľu.

    Osmažená cibuľa
     
  3. Pridáme kúsky kačky, premiešame a dusíme dovtedy, kým mäsko nezbledne.

  4. Potom panvicu stiahneme z ohňa a pridáme soľ, čierne mleté korenie, majorán, rascu mletú a mletú červenú papriku. Premiešame a prilejeme červené víno – ja som si zvolila Frankovku modrú, dodalo to kačke krásnu ovocnú vôňu. Panvicu vrátime späť na oheň a prilejeme 1 dcl vody.

    Kačací perkelt

  5. Pridáme pomleté lečo.

    Ak nemáme lečo, tak si ho pripravíme nasledovne:
    V menšom hrnci na oleji osmažíme cibuľu. Pridáme nakrájanú papriku a paradajku. Pridáme štipku soli a zeleninu dusíme po dobu 15 min. Potom zeleninu rozmixujeme buď ponorným mixérom alebo sekáčikom v sekacej nádobke.

  6. Kačku postupne podlievame vodou a dusíme ju do mäkka – ja som ju varila 2 h. Podávame s knedľou alebo s haluškami.

Dobrú chuť.

1 thought on “Divá kačka na červenom víne

Comments are closed.