Chutná divá kačica na červenom víne. Mäsko je chutné a mäkké.
Divú kačku som dostala od svojho strýka. Keďže bola malá, rozhodla som sa z nej spraviť perkelt.
Čas prípravy: 2 h 30 min
Náročnosť: stredná
Počet porcií: 2
Ingrediencie:
- 3 pl kačacej masti
- 1 ks divej kačky
- 1 ks veľkej cibule
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- 2 kl mletej červenej papriky
- Majorán
- Rasca mletá
- 2 dl suchého červeného vína
- Lečo (ak nemáme lečo tak 1 menšia cibuľa, 1 ks papriky a 1 ks paradajky)
Postup prípravy:
- Kačicu dôkladne umyjeme a stiahneme kožu. Nakrájame na malé kúsky.
- V panvici alebo v hrnci na kačacej masti osmažíme nakrájanú cibuľu.
- Pridáme kúsky kačky, premiešame a dusíme dovtedy, kým mäsko nezbledne.
- Potom panvicu stiahneme z ohňa a pridáme soľ, čierne mleté korenie, majorán, rascu mletú a mletú červenú papriku. Premiešame a prilejeme červené víno – ja som si zvolila Frankovku modrú, dodalo to kačke krásnu ovocnú vôňu. Panvicu vrátime späť na oheň a prilejeme 1 dcl vody.
- Pridáme pomleté lečo.
Ak nemáme lečo, tak si ho pripravíme nasledovne:
V menšom hrnci na oleji osmažíme cibuľu. Pridáme nakrájanú papriku a paradajku. Pridáme štipku soli a zeleninu dusíme po dobu 15 min. Potom zeleninu rozmixujeme buď ponorným mixérom alebo sekáčikom v sekacej nádobke.
- Kačku postupne podlievame vodou a dusíme ju do mäkka – ja som ju varila 2 h. Podávame s knedľou alebo s haluškami.
Dobrú chuť.
1 thought on “Divá kačka na červenom víne”
Comments are closed.