Site Overlay

Cviklová zeleninová polievka

Ak túžite ochutnať niečo nové, tak túto polievku Vám vrelo odporúčam.

Netradičná, jednoduchá a chutná cviklová polievka, ktorú môžete pripraviť z akejkoľvek zeleniny.

Tip: Polievku môžete servírovať aj s kyslou smotanou

Čas prípravy: 40 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4

Ingrediencie:
  • Olej
  • 2 ks mrkvy
  • 2 ks petržlenu
  • 1 ks kalerábu
  • 3 ks cvikle
  • Podľa chuti čerstvá kapusta
  • Slepačí vývar / Slepačí bujón
  • Mleté čierne korenie
  • Majoran
  • Soľ
Postup prípravy:
  1. Zeleninu očistíme. Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska, kaleráb a cviklu na kocky, kapustu na pásiky.
  2. Na oleji zľahka osmažíme mrkvu. Keď mrkva pustí šťavu, pridáme petržlen, kaleráb a kapustu. Premiešame a pridáme cviklu.
  3. Všetko spolu podusíme a zalejeme vodou príp. slepačím vývarom. Dochutíme mletým čiernym korením a majoránom.
  4. Privedenie do varu a pridáme slepačí bujón. Ak sa nám zdá, že polievka je málo slaná, tak pridáme ešte soľ.
  5. Keď je zelenina mäkká, polievka je hotová.

Dobrú chuť.