Ak túžite ochutnať niečo nové, tak túto polievku Vám vrelo odporúčam.
Netradičná, jednoduchá a chutná cviklová polievka, ktorú môžete pripraviť z akejkoľvek zeleniny.
Tip: Polievku môžete servírovať aj s kyslou smotanou
Čas prípravy: 40 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- Olej
- 2 ks mrkvy
- 2 ks petržlenu
- 1 ks kalerábu
- 3 ks cvikle
- Podľa chuti čerstvá kapusta
- Slepačí vývar / Slepačí bujón
- Mleté čierne korenie
- Majoran
- Soľ
Postup prípravy:
- Zeleninu očistíme. Mrkvu a petržlen nakrájame na kolieska, kaleráb a cviklu na kocky, kapustu na pásiky.
- Na oleji zľahka osmažíme mrkvu. Keď mrkva pustí šťavu, pridáme petržlen, kaleráb a kapustu. Premiešame a pridáme cviklu.
- Všetko spolu podusíme a zalejeme vodou príp. slepačím vývarom. Dochutíme mletým čiernym korením a majoránom.
- Privedenie do varu a pridáme slepačí bujón. Ak sa nám zdá, že polievka je málo slaná, tak pridáme ešte soľ.
- Keď je zelenina mäkká, polievka je hotová.
Dobrú chuť.