Dôležitá súčasť Veľkej noci.
Šunku je najlepšie pripraviť deň vopred, aby mohla pomaly vychladnúť vo vlastnej šťave. Ja ju preto vždy robím večer vopred a hrniec so šunkou vyložím von na balkón.
Čas prípravy: 1 hod 45 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: –
Ingrediencie:
- 1 kg údenej krkovičky
- 1 ks veľkej cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 15 ks celého čierneho korenia
- 1 čj soli
- 3 ks bobkových listov
Postup prípravy:
- Krkovičku umyjeme vodou a vložíme do veľkého hrnca.
- Zalejeme dostatočným množstvom vody, tak aby celá krkovička bola ponorená vo vode.
- Privedieme vodu do varu a pridáme soľ, čierne korenie, cibuľu, cesnak a bobkové listy.
- Na miernom ohni varíme krkovičku po dobu 1,5 hod.
- Šunku podávame vychladenú s vajíčkami, chrenom a chlebom.
Dobrú chuť.