Moje falošné tiramisu, ktorému nikto neodolá.
Falošné preto, lebo nepoužívam vajcia a Amareto likér nahrádzam rumom. Tiramisu chutí vynikajúco. Ak sa náhodou stane, že sa hneď nezje, tak si ho s kľudom môžete vychutnávať aj ďalšie dni.
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: nízka
Priemer tortovej formy: 24 cm
Ingrediencie:
- 50 ml mlieka
- 250 g Mascarpone
- 2 ks smotany na šľahanie 250 ml
- 2 pl kryštálového cukru
- 1 bal vanilkového cukru
- 60 ml rumu
- 300 ml kávy espresso
- 1 bal okrúhlych piškót
- kakao na posypanie
Postup prípravy:
- Pripravíme si espresso, ktoré necháme vychladnúť. Pridáme do neho 20 ml rumu a prelejeme rumovú kávu do širokej misky.
- Z mascarpone, kryštálového cukru, mlieka a 40 ml rumu pomocou mixéru vyšľaháme krém.
- V druhej hlbokej mise vyšľaháme šľahačku do tuha a pridáme vanilkový cukor.
- K vyšľahanej šľahačke postupne pridáme mascarpónový krém a dobre premiešame. Podľa potreby dochutíme cukrom alebo aj rumom.
- Piškóty zľahka namočíme z oboch strán do rumovej kávy a naukladáme do formy.
- Na piškóty nanesieme vrstvu krému a pomocou sita posypeme kakaovým práškom.
- Pokračujeme ďalšími vrstvami piškót, krému a kakaa.
- Poslednú krémovú vrstvu posypeme kakaom.
- Hotové tiramisu odložíme na noc do chladničky, aby sa chute spojili a piškóty pekne zmäkli.
Dobrú chuť.