Cestoviny s krupicou, je jedlo ktoré veľa ľudí ani nepozná.
Toto jedlo som veľakrát jedávala v školskej jedálni na základnej škole. Na jej prípravu stačí naozaj len pár ingrediencií. Cestoviny vynikajúco chutia s lekvárom.
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 2
Ingrediencie:
- 100 g pšeničnej krupice
- 150 ml vody
- 2 pl oleja
- 1 bal vanilkového cukru
- 2 pl kryštálového cukru
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy:
- V hlbšej panvici na oleji opražíme krupicu do zlatohneda. Krupicu neustále miešame, aby sa nám nepripálila.
- Počas miešania pridáme vanilkový a kryštálový cukor.
- Prilejeme vriacu vodu a krupicu dobre premiešame. Buďme však opatrní, krupica po priliatí vody začne prskať.
- Hrniec prikryjeme pokrievkou, vypneme pod ním oheň a necháme krupicu 10 min spariť.
- Zrazené krupicové guľky roztlačíme vidličkou.
- Na záver pridáme cestoviny, ktoré sme uvarili podľa návodu.
- Podávame s posypaným práškovým cukrom a lekvárom.
Dobrú chuť.