Polievka na ktorej prípravu potrebujete len pár ingrediencií.
Polievka má vynikajúcu chuť a to vďaka tomu, že zeleninu najprv upečieme v rúre. Keďže ja milujem syr, tak túto polievku jedávam so strúhaným syrom a krutónmi.
Čas prípravy: 1 hod
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 2
Ingrediencie:
- olej
- 1 ks cibule strednej veľkosti
- 4 ks petržlenu
- 1/2 ks zeleru
- 600 ml vody
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 ks zeleninového bujónu
- 1 pl mletej rasce
- zelerová vňatka
- soľ
- čierne korenie mleté
Postup prípravy:
- Rúru zapneme a predhrejeme ju na 180°C.
- Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska resp. kocky.
- Na plech položíme papier na pečenie, na ktorý poukladáme nakrájanú zeleninu. Plech so zeleninou dáme do rúry a zeleninu pečieme cca. 30 min do zlatohneda.
- V hrnci na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme zeleninu upečenú v rúre a premiešame ju s cibuľou.
- Prilejeme vodu a privedieme ju do varu. Pridáme bujón, mletú rascu a mleté čierne korenie.
- Polievku varíme dovtedy kým zelenina nie je mäkká. Potom stiahneme hrniec z ohňa a rozmixujeme polievku ponorným mixérom.
- Hrniec vrátime späť na horák. Polievku privedieme opäť do varu, pridáme smotanu na šľahanie a ešte chvíľku povaríme.
- Na záver pridáme sušenú zelerovú vňatku a dochutíme soľou.
Dobrú chuť.