Výnimočná zdravá jarná polievka.
Polievka je výnimočná preto, lebo sa ju dá uvariť iba na jar, kedy rastie medvedí cesnak.
Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4
Ingrediencie:
- 3 pl oleja
- 1 ks veľkej cibule
- 4 ks stredne veľkých zemiakov
- 1 zväzok medvedieho cesnaku
- 100 ml smotany na šľahanie
- soľ
- čierne korenie mleté
Postup prípravy:
- Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
- Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky.
- V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a osmažíme ju.
- K cibuli pridáme kocky zemiakov, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
- Listy medvedieho cesnaku umyjeme, nakrájame na menšie časti a pridáme k zemiakom.
- Po 5 min varenia hrniec stiahneme z ohňa a polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
- Hrniec vrátime späť na horák. Polievku privedieme opäť do varu, pridáme smotanu na šľahanie a ešte chvíľku povaríme.
- Na záver dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Podávame s krutónmi.
Dobrú chuť.