Site Overlay

Polievka z medvedieho cesnaku

Výnimočná zdravá jarná polievka.

Polievka je výnimočná preto, lebo sa ju dá uvariť iba na jar, kedy rastie medvedí cesnak.

Čas prípravy: 30 min
Náročnosť: nízka
Počet porcií: 4

Ingrediencie:

  • 3 pl oleja
  • 1 ks veľkej cibule
  • 4 ks stredne veľkých zemiakov
  • 1 zväzok medvedieho cesnaku
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ
  • čierne korenie mleté

Postup prípravy:

  1. Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.
  2. Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky.
  3. V hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu a osmažíme ju.
  4. K cibuli pridáme kocky zemiakov, zalejeme vodou a varíme do mäkka.
  5. Listy medvedieho cesnaku umyjeme, nakrájame na menšie časti a pridáme k zemiakom.
  6. Po 5 min varenia hrniec stiahneme z ohňa a polievku rozmixujeme ponorným mixérom.
  7. Hrniec vrátime späť na horák. Polievku privedieme opäť do varu, pridáme smotanu na šľahanie a ešte chvíľku povaríme.
  8. Na záver dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  9. Podávame s krutónmi.

Dobrú chuť.