Site Overlay

Višňový kompót

V poradí druhý kompót, ktorý som robila.

S príchodom leta nám pomaly dozrievajú višne. Aj čerstvé višne sú chutné ale višne sú  vynikajúce aj ako kompót.

Čas prípravy: 1,5 hod
Náročnosť: nízka

Ingrediencie:
  • Višne
  • 1 dl vody
  • 2 pl kryštálového cukru

Postup prípravy:

  1. Pripravíme si nálev podľa toho, koľko fliaš/pohárov kompótu budeme zavárať. Na jednu 2-dcl fľašu potrebujeme 1 dcl vody a 2 pl kryštálového cukru. Pri 10 fľašiach je to 1 l vody a 20 pl cukru. Vodu v hrnci zohrejeme a za stáleho miešania v nej rozpustíme cukor. Nálev odložíme na bok.
  2. Višne umyjeme a vykôstkujeme.
  3. Naukladáme ich do čistých fliaš.
  4. Zalejeme nálevom a uzavrieme pripravenými viečkami.
  5. Sterilizujeme 8 min.
  6. Fľaše vyberieme z vody, obrátime viečkami smerom nadol a zabalíme ich do deky. Ostanú v deke zabalené až kým nevychladnú.

Dobrú chuť.