V poradí druhý kompót, ktorý som robila.
S príchodom leta nám pomaly dozrievajú višne. Aj čerstvé višne sú chutné ale višne sú vynikajúce aj ako kompót.
Čas prípravy: 1,5 hod
Náročnosť: nízka
Ingrediencie:
- Višne
- 1 dl vody
- 2 pl kryštálového cukru
Postup prípravy:
- Pripravíme si nálev podľa toho, koľko fliaš/pohárov kompótu budeme zavárať. Na jednu 2-dcl fľašu potrebujeme 1 dcl vody a 2 pl kryštálového cukru. Pri 10 fľašiach je to 1 l vody a 20 pl cukru. Vodu v hrnci zohrejeme a za stáleho miešania v nej rozpustíme cukor. Nálev odložíme na bok.
- Višne umyjeme a vykôstkujeme.
- Naukladáme ich do čistých fliaš.
- Zalejeme nálevom a uzavrieme pripravenými viečkami.
- Sterilizujeme 8 min.
- Fľaše vyberieme z vody, obrátime viečkami smerom nadol a zabalíme ich do deky. Ostanú v deke zabalené až kým nevychladnú.
Dobrú chuť.